Praktijkverhaal: ik heb weer zelfvertrouwen gekregen

Daar sta ik dan met een positieve zwangerschapstest in mijn handen. Ongepland zwanger! Wat nu? Kan ik het alleen? Kan ik straks nog wel vier dagen in de week werken?

Via de huisarts hoor ik over Fiom Utrecht. Lang twijfel ik. Want waarom zou ik contact zoeken? Ik denk namelijk dat Fiom Utrecht alleen ondersteuning biedt aan jonge zwangere, die geen baan, of geen huis hebben en abortus overwegen. Ik ben 32 jaar, heb een goede baan, een appartementje en ik wil geen abortus.
Via via hoor ik dat Fiom Utrecht aan iedereen met vragen rondom zwangerschap, hulp biedt. Daarom zoek ik toch contact.

Zwangerschapsvergiftiging

Na mijn eerste afspraak met maatschappelijk werker Daniëlle van Fiom Utrecht, word ik, 28 weken zwanger, opgenomen in het ziekenhuis met zwangerschapsvergiftiging. Na 3 weken ziekbed word ik met 31 weken de trotse moeder van Jan. Mentaal is het een zware en heftige periode. Vanuit het ziekenhuis word ik ondersteund door een maatschappelijk werker. Na 9 weken ziekenhuis mag Jan eindelijk naar huis. De maatschappelijk werker heeft contact gehad met Daniëlle van Fiom Utrecht. Zij hebben samen een plan gemaakt voor mijn mentale ondersteuning. Danielle begeleidt mij uiteindelijk drie maanden.

Zelfvertrouwen

Het is fijn dat ik bij iemand terecht kan met mijn verhaal. Ik krijg antwoorden op mijn vragen. Daniëlle geeft mij bijvoorbeeld een overzicht van alle financiële regelingen waar ik als alleenstaande moeder aanspraak op kan maken. Ook luistert ze. Daniëlle veroordeelt mij niet en geeft mij handvatten hoe ik het beste kan omgaan met moeilijke situaties. Door Danielle heb ik weer zelfvertrouwen gekregen.

Geruststellende gedachte

Mijn leven is nu stabiel en dat is mede door Danielle. Als Jan in de toekomst zijn vader wil zoeken of de vader zoekt contact met ons? Dan kan ik weer terecht bij Fiom Utrecht. Dat vind ik een fijne en geruststellende gedachte.