Onbedoeld zwanger

 

De mentor van het ROC (MBO-opleiding) belt naar Fiom Utrecht. Zij vertelt dat zij in gesprek is met Fatima. “Fatima heeft me net verteld dat ze zwanger is. Ze is enorm geschrokken en zit hier bij mij op de kamer. Ik heb aangeboden om met haar op zoek te gaan naar hulp. Kunnen jullie iets voor haar betekenen?” Ik spreek Fatima even en we maken een afspraak op korte termijn.

 

Klem

We spreken af dat ik naar het ROC kom, omdat Fatima  geen kans ziet om buiten schooluren naar ons pand te komen. We ontmoeten elkaar en ik hoor een verdrietig verhaal. Het is duidelijk dat Fatima zich in een situatie bevindt waarbij ze totaal klem zit. Ze wil geen abortus, maar haar situatie is zo ingewikkeld, dat het lijkt dat het kindje niet kan komen. In deze levensfase en vanuit haar religie kan zij geen alleenstaande moeder worden, dat zou veel gevolgen voor haar kunnen hebben.

 

Besluit

Als maatschappelijk werker van Fiom Utrecht zijn we niet voor of tegen abortus. Waar het om gaat, is dat Fatima een besluit kan nemen waar ze mee verder kan in het leven. Uiteindelijk heeft zij voor abortus gekozen. We hebben zowel vóór als na de abortus gesprekken gehad.

Na verloop van tijd voegt de abortus als gebeurtenis zich in haar leven, naast diverse andere geheimen die ze met zich meedraagt. Fatima is blij dat ze er in deze moeilijke periode niet alleen voor stond.

 

 

Lees meer over hulp bij besluitvorming.