Soms loopt het leven anders dan je verwacht. Je worstelt met vragen over het leven zelf. Je bent onbedoeld zwanger geworden en weet niet goed wat te doen. Of je loopt juist rond met een onvervulde kinderwens. Mogelijk ben je slachtoffer geworden van seksueel misbruik/relationeel geweld. Of zoek je naar wie je nu eigenlijk bent en waar je vandaan komt.

Praten over gevoelens

Met wie kun je praten? Waar word je begrepen? Bij Fiom Utrecht praten we dagelijks over gevoelens en dilemma’s rondom zwangerschap, verwantschap en seksueel/relationeel geweld. We luisteren en helpen je, zonder je een bepaalde richting op te sturen. Zodat je zelf keuzes kunt maken en de kracht krijgt om weer verder te kunnen in je leven. We bieden begeleiding op individueel niveau, in een groep met lotgenoten of systeem gericht. Systeem gericht wil zeggen dat we in overleg met jou in gesprek gaan met jou en alle betrokkenen in het systeem (het gezin, de familie, de adoptiedriehoek, etcetera).

Onkosten

Fiom Utrecht wordt gefinancierd door de gemeente Utrecht en Utrechtse Heuvelrug. Daardoor zijn er geen kosten verbonden aan de hulpverlening voor deze inwoners. Afstand ter adoptie doen we voor mensen uit de hele provincie Utrecht. De kwantiteit van de gesprekken is afhankelijk van wat er nodig is. Fiom Utrecht is onderdeel van Stichting Specifieke Jeugdprojecten (SJP)

Meer weten en aanmelden:

Hoe je Fiom Utrecht kunt bereiken, lees je op de Contactpagina

Volg Fiom Utrecht op Twitter