Verwerking van een miskraam of perinatale sterfte

Kinderwensbeer-metbalkjes

Je had je zo verheugd op het ouderschap, maar het is anders gelopen. Je hebt een miskraam gehad, Misschien is je kindje zelfs laat in de zwangerschap of rondom de bevalling overleden. Je rouwt.

Miskraam

Een miskraam komt veel voor in Nederland. Betekent dat dan dat het bij het leven hoort, en je er overeen moet stappen? Het is heel goed mogelijk dat je veel verdriet hebt van de miskraam. Het verliezen van de vrucht kan een heel heftige ervaring zijn. Een gesprek met een maatschappelijk werker van Fiom Utrecht  kan je helpen om ermee om te gaan.

Het overlijden van een baby

Perinatale sterfte wil zeggen dat het kind rondom de bevalling is overleden. Bij Fiom Utrecht kun je terecht voor hulp bij het verwerken van wat is er gebeurd. Hoe te rouwen om het kind dat zo welkom was? En wat betekent het dat je omgeving dit kind niet heeft gekend?

Vragen die bijvoorbeeld bij jou kunnen spelen, zijn:

  • Hoe ga ik om met reacties uit mijn omgeving?
  • Vertel ik wel of niet dat ik zwanger ben geweest?
  • Hoe ga ik om met een nieuwe zwangerschap?
  • Mijn partner heeft een ander rouwproces dan ik. Hoe kunnen we elkaar vinden?
Je kunt bij ons terecht

De maatschappelijk werkers van Fiom Utrecht zijn gespecialiseerd in vraagstukken rondom zwangerschap, kinderwens en rouw. We gaan met je in gesprek en kijken wat jij nodig hebt. We doen kort wat kort kan en lang wat meer tijd nodig heeft. Als je in ons werkgebied woont, dan kun je gratis bij ons aankloppen. Je kunt ons gewoon bellen of mailen voor een kennismakingsgesprek.