verwantschap

Wil je op zoek naar je bloedverwanten, weten waar je vandaan komt? Door allerlei omstandigheden kan het gebeuren dat je je biologische ouders, broers of zussen niet kent. Misschien ben je geadopteerd, of heb je op latere leeftijd gehoord dat je vader niet je biologische vader is.

Wat speelt er in jouw leven?

Vragen die je kunt hebben zijn:

  • Van wie heb ik mijn uiterlijke kenmerken?
  • Van wie heb ik mijn aanleg voor bijvoorbeeld muziek of sport?
  • Wat is er gebeurd waardoor ik niet kon opgroeien bij mijn biologische ouders, in een gewoon gezin?
Hulp bij de zoektocht naar bloedverwanten

Fiom Utrecht helpt je met de zoektocht naar bloedverwanten. Ook bieden we begeleiding bij vragen die opkomen: wil ik mijn familie ontmoeten? Hoe staan zij daar tegenover? Kunnen we een langdurig contact opbouwen? Hoe geef ik deze nieuwe mensen een plek in mijn leven?

Hoe gaan we te werk?

Fiom Utrecht zoekt via de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) het adres van de gezochte(n). Je betaalt alleen de leges voor deze aanvraag: €85,- voor een binnenlandse zoekactie en €285,- voor een buitenlandse zoekactie. Gegevens van zoekenden en gezochten wisselen we pas na uitdrukkelijke toestemming uit. Dit betekent dat het eerste contact via ons verloopt. De reden hiervan is, behalve de privacywetgeving, dat wij als onafhankelijke derde een brugfunctie kunnen vervullen tussen zoekende en gezochte.

Gezochten die in het buitenland wonen, zoeken we met behulp van International Social Service (ISS). Deze internationale organisatie heeft in diverse landen contactpersonen die ter plaatse zoeken en contact leggen met de gezochte. Voor de ISS-bemiddeling betaal je aan ISS, deze kosten verschillen per land.

Van zoektocht naar kennismaking

Met het leggen van contact tussen zoekende en gezochte eindigt de zoektocht en begint de kennismaking. Een ontmoeting kan eenmalig zijn, soms willen betrokkenen blijvend contact. Dit is niet altijd even vanzelfsprekend en gemakkelijk. De ervaring leert dat het wederzijdse aandacht en respect vraagt om elkaar een passende plek te geven in ieders leven. Wij bieden daarom ook begeleiding aan bij het traject na de ontmoeting: