“17 en zwanger”

 

17 en zwanger

Hanne is 17 en zwanger van haar vriendje, met wie ze een instabiele relatie heeft. Het ene moment hebben ze het heel fijn samen, het andere moment doet hij haar pijn door vreemd te gaan. Haar ouders moeten niks van hem weten. Ze steunen haar dan ook niet om de zwangerschap voort te zetten. De ouders van haar vriend, bij wie Hanne woont, steunen haar wél.

De situatie is niet ideaal, dat weet Hanne heel goed. Maar de zwangerschap afbreken? Dat voelt niet goed. Ze is bang dat ze daarna niet meer zwanger zou kunnen worden en vindt het een naar idee dat anderen aan haar lijf zitten. Tijdens de gesprekken met de hulpverleners van Fiom denkt Hanne na over of ze de steun van haar ouders kan en wil missen. En hoe ziet ze haar vriend als vader?

Het gevoel dat ze het zo nodig ook alleen zou kunnen en dat ze dit kindje graag wil overheerst. Hanne weet dat ze sterk is. Dat haar moeder ook 18 was toen ze fictieve naam kreeg, maakt dat ze het aandurft. Ze besluit de zwangerschap door te zetten. Samen met Fiom regelt ze ondersteuning bij de voorbereidingen op het moederschap en de eerste maanden daarna. Met hulp bij praktische en financiële regelzaken gaat ze het redden, daar is Hanne zeker van.

Andere ervaringen

Schande in de familie

Soraya

Na een paar gezellige dates komt Soraya er ondanks veilige seks achter dat ze zwanger is. Een toekomst met haar date ziet ze niet zitten. Maar een kind alleen opvoeden? Dat is een schande in haar familie. 

Lees het verhaal