Onbedoeld zwanger

Je bent zwanger en dat was niet de bedoeling. Het kan enorm moeilijk zijn om in deze situatie te bepalen wat voor jou de juiste beslissing is. Dat merken wij steeds weer in de keuzehulpgesprekken die we al jarenlang voeren bij ongeplande zwangerschappen. Een gesprek met iemand die in het dagelijks leven niet dicht bij je staat kan helpen om tot een keuze te komen.

Wij zijn geen voor- of tegenstander van abortus of het uitdragen van de zwangerschap. Dit betekent dat we je nooit een bepaalde richting op zullen sturen en ook niet adviseren over de keuze. Wat we wel doen is samen onderzoeken hoe je aankijkt tegen de vier opties die er zijn als je ongepland zwanger bent. We helpen je om op een rijtje te zetten wat voor jou de voordelen en nadelen van de keuzemogelijkheden zijn. Zodat je zelf tot een keuze kunt komen die bij je past.
Neem contact op

Uit de praktijk

Wel of niet de zwangerschap afbreken

Paul en Laurien

De paniek is zichtbaar bij Paul en Laurien. Laurien is ongepland zwanger en het stel weet niet of ze nog een kindje willen. Het dilemma geeft veel druk. Krijgen ze er spijt van als ze de zwangerschap afbreken? Of als ze dat juist niet doen?
Lees het verhaal