Keuzemogelijkheden

Als je ongepland zwanger bent, zal er veel op je afkomen. Je had dit niet verwacht en toch moet je een belangrijke beslissing nemen. In deze situatie heb je 4 opties: zelf het kind opvoeden, abortus, pleegplaatsing en afstand ter adoptie. Het kan enorm moeilijk zijn om te bepalen wat voor jou de juiste beslissing is. Wij begeleiden je graag tijdens een keuzehulpgesprek.

Keuzehulpgesprek

Mensen uit heel Nederland kunnen zich bij Fiom Utrecht aanmelden voor keuzehulp. Tijdens zo’n gesprek helpen we jou bij het maken van een keuze over deze zwangerschap. We geven je geen advies en vertellen je niet wat je moet doen. Wel helpen we je om op een rij te krijgen wat voor jou de voordelen en nadelen zijn van de keuzemogelijkheden. Zo kun je zelf een weloverwogen besluit nemen. De hulpverleners van Fiom Utrecht hebben veel kennis en ervaring op het gebied van keuzegesprekken bij onbedoelde zwangerschappen. We maken graag een afspraak met je, op een manier die jij fijn vindt. De gesprekken kunnen face-to-face worden gevoerd in Utrecht, telefonisch of via video-call.

Afspraak

We proberen zo snel mogelijk een afspraak aan te bieden, in ieder geval binnen twee werkdagen. Je kunt een afspraak voor keuzehulp aanvragen via onderstaande knop. Je mag ook (op werkdagen) bellen naar 030-236 17 61 of rechtstreeks contact opnemen met een van onze hulpverleners. Voor de gesprekken is geen verwijzing nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.
Neem contact op

Onze hulpverleners zijn er om zonder oordeel naar je te luisteren, met je mee te denken en je te helpen een keuze te maken die bij jou past. We voeren onze gesprekken altijd vanuit een neutrale levensbeschouwing.

Fiom Utrecht werkt nauw samen met het Landelijk Informatiepunt Onbedoelde Zwangerschappen (www.infopuntonbedoeldzwanger.nl). Op de website van het Landelijk Informatiepunt is actuele informatie over onbedoelde zwangerschap, de verschillende keuzeopties en hulp bij onbedoelde zwangerschap te vinden. Je kan met vragen ook bellen of chatten met het Landelijk Informatiepunt. Fiom Utrecht is aangesloten bij het landelijke netwerk keuzehulp bij onbedoelde zwangerschap. Dit netwerk zorgt er samen voor dat keuzehulp en psychosociale hulp na abortus voor iedereen, overal in Nederland snel en gratis beschikbaar is. 

Onze medewerkers hebben een speciale opleiding gevolgd tot keuzehulpverlener en staan geregistreerd in het beroepsregister keuzehulp en psychosociale hulp na abortus van Fiom.

Uit de praktijk

Zwangerschap wel of niet afbreken

Paul en Laurien

De paniek is zichtbaar bij Paul en Laurien. Laurien is ongepland zwanger en het stel weet niet of ze nog een kindje willen. Het dilemma geeft veel druk. Krijgen ze er spijt van als ze de zwangerschap afbreken? Of als ze dat juist niet doen?
Lees het verhaal