Nazorg keuzehulp

Bij een onbedoelde zwangerschap heb je een moeilijke keuze te maken. Ook als die keuze eenmaal is gemaakt, kan het zijn dat je nog hulp nodig hebt. Om je keuze te verwerken bijvoorbeeld of om je leven aan te passen aan de gevolgen van je keuze. Wij bieden je graag nazorg, bijvoorbeeld door met je te praten of je te verwijzen naar andere hulp.

Zelf opvoeden

Als je besloten hebt om zelf voor je kind te gaan zorgen, kunnen we je verwijzen naar een Buurtteam, een moeder-kind-opvang of andere maatschappelijke opvang. Voor opvang is vaak een wachtlijst. Bij een moeder-kind-opvang woon je tijdelijk samen met je kind. Het is niet mogelijk om hier samen met je partner te wonen. Bij andere vormen van maatschappelijke opvang is het wel mogelijk om samen met je kind én partner te wonen. Deze instellingen ondersteunen je onder andere bij het regelen van je financiën, het maken van een dagindeling waarbij je de verzorging van je kind en werk/studie kan combineren en de voorbereiding op het ouderschap.

Nazorg abortus

Een abortus is een ingreep die door veel vrouwen als ingrijpend wordt ervaren. Je kunt er verdrietig om zijn en het kan tijd kosten om weer balans te vinden na de intense periode die achter je ligt. Als je merkt dat dit niet goed lukt en dat je hulp nodig hebt om de abortus te verwerken, dan kunnen we je helpen met gesprekken. De gesprekken zijn bij ons op locatie of in de vorm van een telefoongesprek of videocall. We gaan dan specifiek in op jouw vraag en welke moeilijkheden je ervaart.

Vanaf 1 juli 2023 is deze hulp gratis voor iedereen die in Nederland woonachtig is. Het maakt niet uit of de abortus kort of lang geleden is geweest. We hebben geen wachtlijst en er is geen verwijzing nodig.

Uit de praktijk

Zwangerschap wel of niet afbreken

Paul en Laurien

De paniek is zichtbaar bij Paul en Laurien. Laurien is ongepland zwanger en het stel weet niet of ze nog een kindje willen. Het dilemma geeft veel druk. Krijgen ze er spijt van als ze de zwangerschap afbreken? Of als ze dat juist niet doen?
Lees het verhaal