“Nog een kindje?”

 

Paul en Laurien. Nog een kindje?

Paul en Laurien hebben al twee jonge kinderen. Het stel heeft nog niet besloten of het gezin compleet is. Vooral Laurien stond eerder wel open voor een derde kindje, maar nu ze daadwerkelijk zwanger is overvalt de beslissing haar. Dat zorgt voor paniek. Vanwege de tijdsdruk die ze voelt, heeft ze al een afspraak bij de abortuskliniek gemaakt.

Het stel klopt bij Fiom aan voor ondersteuning bij de beslissing. Alle dilemma’s, twijfels, mogelijkheden en zorgen komen aan bod. Vooral de praktische bezwaren overheersen, waardoor Laurien en Paul niet stilstaan bij hun gevoel over de zwangerschap. En die tijdsdruk? Die is niet nodig. Er is geen haast. Dat geeft ruimte om tot een weloverwogen beslissing te komen.

Paul en Laurien krijgen opdrachten mee om er thuis over te praten. Ook is er meer ruimte voor gevoel gekomen. Laurien schaamt zich voor de situatie. En allebei beseffen ze dat ze van beide keuzes spijt kunnen krijgen, omdat de beslissing hoe dan ook niet terug te draaien is.

Door nog een oefening te doen die helpt om te voelen wat beide keuzes voor je betekenen, wordt het steeds duidelijker. Na alles goed overwogen te hebben, besluiten Paul en Laurien de zwangerschap af te breken. Hun gezin is compleet. Ze voelen opluchting omdat ze tot een keuze zijn gekomen, maar ook verdriet omdat ze deze beslissing hebben moeten nemen.

Andere ervaringen

Schande in de familie

Soraya

Na een paar gezellige dates komt Soraya er ondanks veilige seks achter dat ze zwanger is. Een toekomst met haar date ziet ze niet zitten. Maar een kind alleen opvoeden? Dat is een schande in haar familie. 

Lees het verhaal