Pers- en campagnemateriaal

Welkom op de publiciteitspagina van Fiom Utrecht. Bekijk hier onze campagne over vrije keuze bij onbedoelde zwangerschap en download materiaal ter publicatie of ter ondersteuning van de boodschap ‘Jouw keuze is de juiste keuze’

Vrije keuze campagne Fiom Utrecht

Fiom Utrecht zet zich in voor het recht op een vrije keuze bij onbedoelde zwangerschap. Het is niet aan anderen om een oordeel over die keuze te hebben. Om dit onder de aandacht te brengen, heeft Fiom Utrecht op verzoek van gemeente Utrecht een multimediale campagne ontwikkeld met de boodschap: Jouw keuze is de juiste keuze.

Zichtbaarheid campagne

Van 7 t/m 23 november is de campagne duidelijk zichtbaar in Utrecht; in bushokjes en op reclamezuilen in het stadscentrum, met posters en flyers in wachtkamers, in de horeca, bij sportscholen, in bibliotheken en op locaties van het mbo, hbo en de universiteit. Op social media loopt er tot eind dit jaar een campagne met vier beelden van vrouwen die illustratief staan voor onbedoeld zwangeren die de keuze moeten maken hun zwangerschap af te breken of te voldragen.

Pro-choice benadering

Waar voor- en tegenstanders van abortus op allerlei wijzen proberen om vrouwen te overtuigen van hun gelijk, staat Fiom achter de pro-choice benadering: iedere vrouw heeft recht op een eigen, vrije keuze bij onbedoelde zwangerschap. Het is niet aan anderen om daar een oordeel over te hebben. Haar keuze is de juiste keuze!  Doel van de campagne is taboedoorbrekend te zijn en vrouwen te steunen en hen de ruimte te geven om te kunnen praten over hun onbedoelde zwangerschap. Daarnaast is het belangrijk de weg naar de juiste informatie over abortus toegankelijk te maken.

Campagnematerialen

Wij nodigen u uit om tijdens de campagneperiode de zichtbaarheid van de boodschap te vergroten en zo de vrije keuze te onderschrijven. Hiervoor kunt u gebruikmaken van onze
online toolkit met:

  • Tekst voor een nieuwsbrief
  • Tekst voor op uw website
  • Tekst en beeld voor social media posts op uw eigen kanalen

Campagnematerialen voor eigen gebruik

  • Download hier de teksten voor nieuwsbrief, website en social media.
  • Download hier de beelden voor plaatsing op uw eigen kanalen van Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn.

Campagnematerialen voor de pers

Contact

Voor meer informatie over de campagne kunt u contact opnemen met Ingrid de Jong,
tel. 06 432 897 99 of info@fiomutrecht.nl.