Verwerking seksueel geweld

Bij Fiom Utrecht kunnen we je helpen bij de verwerking van seksueel geweld. Dit doen we door met je in gesprek te gaan. Het kan moeilijk zijn om te praten over wat er is gebeurd. We merken vaak dat mensen last hebben van schaamte of schuldgevoel. Ook kan het zijn dat je ondanks wat er gebeurd is van de (bekende) dader houdt en niet negatief over hem of haar wilt praten. Dan kan het helpen om te praten met iemand die wat verder van je af staat. Onze hulpverleners luisteren naar je zonder oordeel en kijken samen met jou wat je nodig hebt.

We kunnen thema’s bespreken als:

  • Hoe ben je omgegaan met wat er is gebeurd?
  • Hoe heeft het seksueel misbruik jou of je leven veranderd?
  • Hoe ga je om met grenzen?
  • Hoe ga je om met intieme relaties?

We bieden je steun, luisteren naar je en stellen vragen zonder te oordelen. Voor de verwerking van seksueel geweld is vaak langere tijd hulpverlening nodig. Bij Fiom Utrecht is daar ruimte voor. Als blijkt dat er nog andere hulpverlening nodig is, dan zullen we je doorverwijzen.

Heb je kortgeleden (in de afgelopen 7 dagen) te maken gehad met seksueel geweld, dan zullen we je verwijzen naar het Centrum Seksueel Geweld.
Neem contact op

Uit de praktijk

Grenzen leren aangeven

Ellen

Ellen werd als kind enkele jaren misbruikt door haar vader. Ze vindt het nog altijd lastig om haar grenzen aan te voelen. Onlangs ging iemand weer over een grens heen. Het maakt haar boos. “Waarom laat ik dit nog steeds gebeuren?”
Lees het verhaal