Hulp na een abortus

Nazorg abortus

Een abortus is een ingreep die door veel vrouwen als ingrijpend wordt ervaren. Je kunt er verdrietig om zijn en het kan tijd kosten om weer balans te vinden na de intense periode die achter je ligt. Als je merkt dat dit niet goed lukt en dat je hulp nodig hebt om de abortus te verwerken, dan kunnen we je helpen met gesprekken. We luisteren en stellen vragen zonder te oordelen. Alles is bespreekbaar. Vanuit jarenlange ervaring weten we hoe belangrijk het is dat je kwijt kunt waar je mee zit. De gesprekken zijn bij ons op locatie of in de vorm van een telefoongesprek of videocall. We gaan dan specifiek in op jouw vraag en welke moeilijkheden je ervaart.

Vanaf 1 juli 2023 is deze hulp gratis voor iedereen die in Nederland woonachtig is. Het maakt niet uit of de abortus kort of lang geleden is geweest. We hebben geen wachtlijst en er is geen verwijzing nodig.
FIOM Utrecht is door VWS gecertificeerd.

 

Verhalen

Al mijn gevoelens mogen er zijn

Het verhaal van Sabrina

“Onze relatie van krap 3 maanden was er echt nog niet aan toe. Ik woonde net weer even bij mijn ouders en hij was veel in het buitenland. Hoewel ik altijd kinderen heb gewild, heb ik met pijn in m’n hart de beslissing voor een abortus genomen. Je denkt dan dat het daarna over is. Zo makkelijk ging dat niet. Het dubbele gevoel dat het toch óók welkom was geweest, maar dat we tegelijk echt geen basis hadden voor een kind, dat maakte het zo moeilijk. In de gesprekken bij de Fiom heb ik geleerd dat deze gevoelens er allemaal mogen zijn, en dat ik tegelijk achter de keuze kan staan. Ook hebben we besproken hoe ik het taboe voor mezelf kan doorbreken, door te kijken met welke mensen ik het hierover kan hebben. Ik slaap weer beter en zie de toekomst weer zonniger in, de donkere wolk over dit onderwerp is gelukkig weer voorbijgedreven.”Lees het verhaal