Zwanger via donor of draagmoeder

Als je zwanger wilt worden via een donor of draagmoeder, dan kom je voor allerlei keuzes te staan. Vragen die aan de orde kunnen komen:

  • Kies ik voor een eicel- en/of spermadonor uit mijn omgeving of via een donorbank?
  • Wat voor rol wil ik dat de donor of draagmoeder bij de opvoeding speelt?
  • Wat betekent het voor een kind om kind van een donor te zijn?
  • Waar vind ik een draagmoeder?
  • Hoe is het wettelijk geregeld rondom draagmoederschap?

Keuzes maken

Bij Fiom Utrecht kunnen we je helpen met het op een rij zetten van alle vragen en gedachten die je hebt. Samen onderzoeken we wat je nodig hebt in deze situatie. In het geval van een eicel- en/of spermadonor nemen door wat voor jou de voor- en nadelen zijn van een bekende en onbekende donor. Wat voor rol wil je dat de donor heeft in de toekomst en hoe kan je dat vormgeven? Kies je voor een draagmoeder, wil je dan dat dit een bekende is of is het juist makkelijker als iemand verder van je afstaat? Welke rol heeft de draagmoeder na de geboorte van het kind? En hoe ga je om met de afhankelijke positie die je als wensouder hebt?

Allemaal vragen die voorbij kunnen komen en waarover we met je in gesprek gaan. We geven je informatie over deze vorm van zwangerschap en waar je rekening mee moet houden als je hiervoor kiest. Het doel van de gesprekken is dat je goed ingelicht bent, dat je geprikkeld wordt na te denken over wat dit traject inhoudt en dat je de keuzes kan maken die bij jou passen.

Handige link:

Landelijk informatiepunt donorconceptie: informatie voor donorkinderen, (aspirant)donoren en (wens)ouders
Neem contact op