Zwanger worden

Als je de keuze hebt gemaakt om een gezin te starten, dan is dat vaak een mooie en spannende fase in je leven. Als een zwangerschap vervolgens uitblijft, dan kan de moed je in de schoenen zakken. Of misschien wil je graag zwanger worden, maar is dit niet vanzelfsprekend omdat je geen partner hebt.

Omgaan met je omgeving

Als zwanger worden niet vanzelf gaat, kan het lastig zijn om te bepalen hoe je met je omgeving omgaat. Tonen mensen interesse of vragen ze er niet naar? Wat wil je er zelf over delen? Mensen kunnen goedbedoelde, maar soms onhandige opmerkingen maken of vragen stellen. Of om je heen worden vrienden een voor een zwanger, terwijl het bij jou moeizaam verloopt of niet zomaar kan. Dat kunnen pijnlijke ervaringen zijn waarbij je een manier moet zien te vinden om ermee om te gaan.

Passende hulp

Bij Fiom Utrecht kijken we samen met jou of met jullie wat je nodig hebt om met deze situatie om te gaan. Het kan zijn dat je je assertiviteit wilt vergroten en je grenzen anders aan wilt leren geven. Of dat je houvast nodig hebt om de regie weer terug te krijgen tijdens gesprekken met een arts. Misschien wil je met een lotgenoot over je situatie praten. We kijken welke hulp voor jou passend is in deze uitdagende periode. Ook vertellen we je hoe anderen omgaan met soortgelijke situaties en wat bij hen heeft geholpen.
Neem contact op