Alleenstaand ouderschap

Als je een kinderwens hebt en geen partner, dan zul je misschien alleenstaand ouderschap overwegen. Dit kan veel vragen bij je oproepen:

  • Ben ik in staat om alleen een kind op te voeden?
  • Hoe kan ik werk en de zorg voor een kind combineren?
  • Waar vind ik een donor?
  • Kies ik voor een donor uit mijn netwerk of juist niet?
  • Wat zal mijn omgeving hiervan vinden?

Begeleiding bij proces

Bij Fiom Utrecht gaan we graag samen met jou aan de slag met de thema’s die voor jou spelen. We hebben veel ervaring met het begeleiden van mensen die het alleenstaand ouderschap overwegen of de beslissing hebben genomen om hiervoor te gaan. We hebben veel kennis van wat zo’n proces inhoudt en wat erbij komt kijken.

Tijdens het eerste gesprek leren we je kennen. We vragen onder andere naar hoe je tot de overweging bent gekomen om alleenstaande moeder of vader te worden, wat de vragen zijn die je op dat moment hebt en wat je bij ons wilt bereiken. Bij het tweede gesprek bespreken we het hulpverleningsplan en de gestelde doelen. Als je tijdens het hulpverleningstraject met andere dilemma’s of vragen te maken krijgt, zullen we het plan bijstellen.
Neem contact op

Uit de praktijk

Geen partner en een kinderwens

Suzan, 36

Suzan vertelt dat ze een grote kinderwens heeft. Ze is bijna 36, heeft geen partner en wil onderzoeken hoe ze haar kinderwens toch in vervulling kan laten gaan. Ze heeft alleen geen idee waar ze moet beginnen; er komt zoveel op haar af.
Lees het verhaal