Voor mannen

Als een vrouw onbedoeld zwanger is, is dat voor de man vaak ook een schok. Als man kun je je machteloos voelen; de vrouw zal de uiteindelijke beslissing nemen omdat het over haar lichaam gaat. Je kan het gevoel hebben dat je geen inspraak hebt in de beslissing. Een ongeplande zwangerschap is voor beiden een moeilijke situatie. Zowel voor vrouwen als mannen kan begeleiding hierbij helpend zijn. Voor de meeste vrouwen voelt het als een zeer grote verantwoordelijkheid om een beslissing te nemen die effect heeft op jullie allebei. Over het algemeen is onze ervaring dat zowel de man als de vrouw de intentie heeft om tot een gezamenlijke beslissing te komen en dat er respect is voor elkaars visie.

Bij Fiom Utrecht zijn ook mannen van harte welkom voor begeleiding. Zowel individuele gesprekken als gesprekken samen met je partner zijn mogelijk.
Neem contact op

Uit de praktijk

Zwangerschap wel of niet afbreken

Paul en Laurien

De paniek is zichtbaar bij Paul en Laurien. Laurien is ongepland zwanger en het stel weet niet of ze nog een kindje willen. Het dilemma geeft veel druk. Krijgen ze er spijt van als ze de zwangerschap afbreken? Of als ze dat juist niet doen?
Lees het verhaal